Masterclass

Wanneer:
2 november 2017 @ 17:30
2017-11-02T17:30:00+01:00
2017-11-02T17:45:00+01:00
Waar:
Lutherse kerk
Haddingestraat 23
9711 KC Groningen
Nederland
Kosten:
€ 15,- (revenue goes towards the organ reconstuction)
Jos van Veldhoven

Masterclass: Orkestrale uitvoeringspraktijk in barokke orgelmuziek.
Door: Jos van Veldhoven met het ensemble Nederlandse Bachvereniging

Jos van Veldhoven geeft, samen met het orkest van de Nederlandse Bachvereniging, deze masterclass voor musici die zich verder willen bekwamen in barokke orgelmuziek. En dan specifiek in samenwerking met een orkest. Echt een bijzondere gelegenheid om te leren van de artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, tevens docent koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Dit is een openbare repetitie, waarbij vooral de afstemming tussen orkest en orgel interessant is. Jos van Veldhoven vertelt ook over de muziek. Als bezoeker krijg je zo een interessante kijk achter de schermen van de organisten en het orkest.

De Nederlandse Bachvereniging is hét barokensemble van Nederland. In aanloop naar het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in seizoen 2021-2022 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren. Om dicht bij Bach te blijven, probeert de Bachvereniging Bachs muziek zo veel mogelijk uit te voeren op passende locaties; cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers enzovoort. Er is een website ingericht waarop per muziekstuk de concertregistratie, interviews, achtergrondinformatie en publieksreacties te vinden zijn. Voor alle liefhebbers en ontdekkingsreizigers die alles van Bach beter willen horen en beter willen leren kennen.

De opbrengst is voor het orgel

De opbrengst van de kaartverkoop van deze masterclass is voor de bouw van het orgel, waarvan het budget nog aanvulling behoeft. Ook donaties zijn welkom. Meer weten over sponsormogelijkheden? Neem gerust contact op.

Meer informatie

  • Nederlandse Bachvereniging:
    https://www.bachvereniging.nl/nederlandse-bachvereniging
  • Jos van Veldhoven:
    Jos van Veldhoven is de artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij studeerde muziekwetenschap en koor- en orkestdirectie. Hij is docent koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2007 werd hij benoemd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw om zijn baanbrekende werk voor de oude muziek. https://www.bachvereniging.nl/artistiek-leider
  • All of Bach project:
    In 2013 begin de Bachvereniging met het opnemen van alle werken van Bach. Elke vrijdag vind je hier een nieuwe opname van een van de werken van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging en vele gastmusici. Bij elk stuk vind je de concertregistratie, interviews, achtergrondinformatie en publieksreacties http://allofbach.com/nl/.