Header

Festival nieuws

Nestors in actie

Wie was nu eigenlijke Arp Schnitger, en waarom vernoemen we een heel festival naar deze orgelbouwer. Wie kan daar beter over vertellen dan orgel bouwer, restaurateur en organist Bernhardt Edskes!  Ook een prachtige verteller is Paul Herruer, muziek journalist van het Dagblad van het Noorden, muziek kenner en nog meer liefhebber. Hij geeft  een lezing  over het programma van het Slotconcert met Stle Antico en Wolfgang Zerer.  De componist die dit jaar centraal staat is Matthias Weckmann.  Chris Fictoor (componist, koordirigent, muziekpedagoog, kerkmusicus)  geeft bezoekers een kijkje in het leven  van deze Barok organist die bekend staat om zijn originaliteit. Historicus Pieter Bootsma neemt wandelaars mee op reis door de tijd, en vertelt op onnavolgbare wijze over de historie van Groningen.

Chris Fictoor

Donderdag 13 oktober 19.00 - 19.45 Martinikerk

´Wechkmann, waarom niet verloren gegaan?¨

Bernhardt Edskes

Zaterdag 15 oktober 19.00 - 19.45 Der Aa-kerk

´Leven en werken van Arp Schnitger¨

Paul Herruer

Zondag 16 oktober 14.00 - 14.45 Martinikerk

¨250 jaar polyfonie ter lering en vermaak¨

Pieter Bootsma

Zondag 16 oktober 14.00 - 14.45 Martinikerkhof

Stadswandeling

De lezingen en wandeling zijn gratis toegankelijk.

Reserveren is aan te bevelen:   info@www.schnitgerfestival.nl

Voor concertbezoekers die deelnemers aan de lezingen of wandeling worden plaatsen gereserveerd bij het desbetreffende  concert.

Zie hier voor meer informatie

---

Orgelnacht nét even anders

Ook dit jaar is er weer de legendarische Orgelnacht. Met verschillende organisten en  muziekthema´s een lange avond vol orgelmuziek op het Schnitgerorgel in Der Aa-kerk. Dit jaar kunnen de bezoekers live kijken naar  wat er gebeurt op de orgelbank. Deze beelden  worden afgewisseld met visuals die zijn gemaakt door studenten van het Noorderpoortcollege.  Een avond vol met muziek en beeld. Tickets incl consumptie 22,50 zijn hier verkrijgbaar

 

 Hét naslagwerk van alle Arp Schnitger orgels, is nu in een Engelstalige versie verschenen. Het 1e exemplaar zal worden uitgereikt aan Commissaris van de Koning  René Paas, tijdens het Openingsconcert op 13 oktober. Het boek is het gehele festival met festival-korting te koop bij de stand van Stichting Orgelland in Martinikerk en in Der Aa-kerk.

 

De Schnitgerkoekjes zijn er weer!

Schnitgerkoekjes worden gebakken door Banketbakkerij Jullens en zijn alleen te koop tijdens het Schnitgerfestival bij concerten in Der Aa-kerk en Martinikerk

Het Schnitgerfestival Groningen 2016 is een meerdaags muziekfestival rondom de Groninger Schnitgerorgels van 13 t/m 16 oktober.

Concerten, lezingen, kinderprogramma, musici uit binnen en buitenland, 

en héél veel prachtige muziek.

---

Bestel nu kaarten en

profiteer van de online korting