Header

De culturele zomer houdt aan in Groningen!

Het kan niet op. Niet alleen genieten we deze week weer van aangename temperaturen, maar we zomeren ook lekker door met de 28ste editie van Noorderzon, met een keur aan orgelconcerten in de diverse kerken, met de Open Monumentendag en we richten onze blik ook alvast naar het aankomende Schnitgerfestival dat dit jaar geheel in Italiaanse sferen zal zijn.

---

 Open Monumentendag 8 september

Kerkdeuren die wagenwijd openstaan voor het geïnteresseerde publiek, dat is wat we natuurlijk wel kennen van de Open Monumentendag. Maar wist u dat een aantal kerken op deze dag ook de deuren van de orgelkast openzetten? Even een kijkje nemen binnenin het orgel, dat is een kans die we niet vaak krijgen. Iedereen die graag meer wil weten over de bouw, de techniek en het geluid van de prachtige historische orgels in de stad is van harte welkom in de Pelstergasthuiskerk, de Lutherse Kerk en de Nieuwe Kerk. Kijk voor meer informatie op www.orgelstad.nl

---

Holland Baroque & Eric Vloeimans

In de Lutherse kerk, waar vorig jaar tijdens het Schnitger Festival het gereconstrueerde Schnitgerorgel werd ingewijd, spelen de musici van Holland Baroque delen van het album Carrousel dat zij maakten samen met Eric Vloeimans, een van ‘s werelds beste trompettisten. Tijdens dit concert gaan we genieten van een uniek ensemble dat de oude noten van Bach laat herleven in een sprankelende combinatie met nieuwe klanken, improvisaties en arrangementen. Een samensmelting van barok en modern waarbij het warme, fluwelen jazzgeluid dat zo typerend is voor Vloeimans’ stijl wonderwel past.

Natuurlijk krijgen we ook de kans om het nieuwe Edskes-Schnitgerorgel, de terechte trots van de Lutherse kerk, te beluisteren. En wel in een improvisatie voor barokorgel en trompet, met Tineke Steenbrink op het orgel en Vloeimans op trompet.

Zaterdag 20 oktober 20.00 Lutherse Kerk. Voor kaarten: www.schnitgerfestival.nl

Arp-Schnitger-Festival Deutschland

Van 29 augustus t/m 2 september vindt het jaarlijkse Arp-Schnitger-Festival plaats in Noord-Duitsland, onderdeel van Musikfest Bremen. Net als in Groningen bezit Noord Duitsland een grote rijkdom aan Schnitgerorgels., zoals het orgel in de Kirche St. Nicolai, Cuxhaven-Altenbruch. Voor meer informatie:  https://www.musikfest-bremen.de/programm/arp-schnitger-festival/

 

---

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

en volg ons op Twitter

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!