Header

Schnitger Festival in Italiaanse sferen

Met het thema ‘Italië’ dat deze editie heeft meegekregen kunnen we ons koesteren in de mediterrane klanken van Italiaanse componisten uit de barokperiode, zoals Frescobaldi, Vivaldi, Pasquini, Gabrieli, Palestrina en vele anderen. Gespeeld door toporganisten uit binnen- en buitenland.

Speciale gasten zijn de beroemde Nederlands-Italiaanse componist Liuwe Tamminga, die hiervoor helemaal uit zijn woonplaats Bologna is gekomen, en de Italiaanse Nederlander Matteo Imbruno, sinds jaar en dag organist van de Oude Kerk in Amsterdam. Samen met een groot aantal andere musici en performers zoals Holland Baroque, Eric Vloeimans en Combattimento, zullen zij dit weekend voor veel mooie Schnitgermomenten gaan zorgen.

Klik hier voor het programma overzicht.

 For our visitors from abroad, click  here

Für unserer Deutschen Gäste, klick hier

---

Frizzante!

Combattimento en Liuwe Tamminga.

Het was Italië waar de barok begon en dat gaan we ook horen in het  slotakkoord van dit weekend, zo daverend en Italiaans als maar kan: Scarlatti,  Marcello, Pasquini en Vivaldi!

Zondag 21 oktober 15.00 Martinikerk.

---

Internationaal Orgelfestival Haarlem


Zaterdag 14 juli start de 52e editie van het Internationaal Orgelfestival Haarlem die duurt tot en met 28 juli. Ruim 40 openbare evenementen belichten de rijke historie van het orgel én van vernieuwingen in de uitvoeringspraktijk. Naast het prestigieuze Orgel Improvisatieconcours biedt het programma een waaier aan concerten door orgelspecialisten als Olivier Latry, Ben van Oosten, Louis Robilliard, Leo van Doeselaar, Lorenzo Ghiemi, Bernhard Haas en Geerten Liefting (concourswinnaar uit 2016). Er zijn maar liefst 18 masterclasses van de Haarlemse Zomeracademie toegankelijk, o.a. over Sweelinck, Bach, 20e-eeuws orgelrepertoire en César Franck. Dit jaar bezoekt de Zomeracademie ook orgels in Groningen, Zeerijp en Leens.
Kijk voor info en kaarten op www.orgelfestivalhaarlem.nl

 De Grote of St. Bavokerk te Haarlem

---

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

en volg ons op Twitter

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!