Header

Schnitgerfestival Groningen 2017

een geslaagd feest!

Een prachtig festival!

Met 4000 bezoekers uit binnen-en buitenland, 6 dagen volop concerten, voorstellingen en activiteiten, lovende woorden in de pers en van de bezoekers, kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd Schnitgerfestival 2017.  Vooral de variëteit in het programma, en natuurlijk het nieuwe barokorgel in de Lutherse Kerk, werden volop gewaardeerd.

Zelfs meneer Bach gaf zijn goedkeuring aan het orgel......

---

Indrukwekkend jong talent

Ruim 300 leerlingen van het Gomarus College zagen en hoorden tijdens het Schnitgerfestival  hoe De Productiegroep, samen met organist Vincent Hensen, vormgaf aan hun eigen protestzang. Docent José Middendorp zei er het volgende over:

''De voorstelling van De Noorderlingen is fris, energiek en nergens voorspelbaar. Vrijwel iedereen die zich ooit heeft geërgerd tijdens een politiek debat en zich afvroeg waar het heen moest met anderen of met zichzelf, zal herkennen wat deze radicalen ons voorschotelen. Daaronder suist orgelspel onheilspellend, zweept op, of degradeert tot een draaiorgel als het echt nergens meer over gaat... .''

 Dank jullie wel!

Wat is het Schnitgerfestival zonder vrijwilligers?

Dank aan alle koffiezetters, flyeraars, posterplakkers, stoelen sjouwers, rondleiders, tekstschrijvers, regelaars, broodjes-smeerders, twitteraars, netwerkers, kassa-medewerkers, gastadressen, registranten, ontwerpers, meedenkers, vertalers, gastdames....dank aan iedereen die mee heeft geholpen het Schnitgerfestival mogelijk te maken!

Tip voor in de agenda:

Het Openingsconcert met Ton Koopman en het Luthers Bach Ensemble was al erg snel uitverkocht. Voor iedereen die nog graag wil komen genieten van het LBE orkest,  attenderen wij op de komende uitvoering van het Weihnachtsoratorium door het Luthers Bach Academie & Orkest olv Tymen Jan Bronda op 16 & 17 december. in de Der Aa-kerk te Groningen.   Klik hier voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

En noteer alvast Schnitgerfestival 2018

19 t/m 21 oktober

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!