Header

 

Veel plezier gewenst!

Na alle voorbereidingen is morgen de grote dag: burgemeester Peter den Oudsten opent het Schnitgerfestival 2017 en tijdens het openingsconcert klinkt het nieuwe orgel in de Lutherse kerk voor het eerst in al zijn glorie. Met 25 concerten, excursies, lezingen, theater- en filmvoorstellingen is dit het grootste muziekspektakel ooit georganiseerd rondom de Schnitgerorgels in Groningen.

Een aantal evenementen is al uitverkocht. Toch is er ook voor iedereen die tot nu toe geen kaarten heeft gekocht nog volop keus in het gevarieerde programma. Wij kijken ernaar uit je te treffen de komende 6 festivaldagen en wensen je - naast leuke ontmoetingen - heel veel kijk- en luisterplezier. 

 Tip: wil je altijd op de hoogte zijn van spontane activiteiten en het laatste nieuws?

Volg ons op Facebook

 Online genieten van het nieuwe barokorgel in de Lutherse kerk

Op het moment dat morgen (dinsdag 31 oktober) om 15 uur het nieuwe barok-orgel van orgelbouwer Bernhardt Edskes officieel in gebruik wordt genomen tijdens het openingsconcert van het Schnitgerfestival, komt ook een opgenomen filmpje online. Tymen Jan Bronda, de organist van de Lutherse kerk speelt Buxtehudes Toccata in d klein BuxWV 155. Het filmpje is zowel op Facebook Schnitger2017 als YouTube te bekijken. Leuk als je niet bij het concert kunt zijn en toch van het orgel wilt genieten. 

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

Wil je ons helpen met bekendmaken van het festival? Deel dan onze berichten. Dank!

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!