Header

 

Nog maar 3 weken tot de opening 

De tijd vliegt, over 3 weken is het al 31 oktober: de historische dag waarop tijdens het openingsconcert van het Schnitgerfestival 2017 het nieuwe orgel in de Lutherse kerk voor het eerst te horen is in al zijn glorie. Dat is bij iedereen kennelijk bekend, want zelfs de luisterkaarten zijn nu uitverkocht.Gelukkig zijn er nog diverse andere concerten op het nieuwe barokorgel. De website biedt daarvan een overzicht: kies categorie Nieuw orgel Lutherse. Je kunt zelfs het verhaal van orgelbouwer Bernhardt Edskes uit Zwitserland horen over de bouw van het orgel, inclusief een demonstratie. Edskes kan trouwens ook mooi vertellen over het leven van Arp Schnitger. En kijk eens op You Tube naar het voorproefje op het concert Een nieuw geluid, dat blokfluitist Erik Bosgraaf geeft met Cordevento XL. Zij spelen onder meer de compositie die Seung-Won Oh uit Zuid Korea speciaal schreef voor dit festival. 

 Tip: wil je altijd op de hoogte zijn van spontane activiteiten en het laatste nieuws?

Volg ons op Facebook

6 dagen muziek en meer

Het programma van het festival biedt maar liefst zes dagen muziek en is afwisselender dan ooit. Dit jaar bevat het programma naast prachtige concerten ook veel andere activiteiten en voorstellingen rondom de Schnitgerorgels. Bijvoorbeeld de orgelexcursiede film - de klassieke thriller Der müde Tod uit 1921- kindermuziektheater, de toneelvoorstelling Wederklank Luther Revolutionair door jong talent van De Noorderlingen met muziek van Vincent Hensen. Liefhebbers van popmuziek en Hammond-orgeltjes kunnen terecht bij de popband Orgelvreten 

Een programma voor iedereen!

Help je ons het festival bekend te maken door dit bericht te delen? Dankjewel.

Adopteer een orgelpijp

Wist je dat je kunt meehelpen om de financiering van het nieuwe orgel rond te maken? Dat kan namelijk door bijvoorbeeld een orgelpijp te adopteren. Bovendien gaat de opbrengst van de demonstratie van Bernhardt Edskes en van de masterclass door Jos van Veldhoven met de Nederlandse Bachvereniging naar de bouw van het orgel. Hierboven zie je een deel van het snijwerk van de Borstwerkdeuren dat onlangs is gearriveerd, een adelaar die het stadswapen van de Gemeente Groningen representeert. 

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

Wil je ons helpen met bekendmaken van het festival? Deel dan onze berichten. Dank!

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!