Header

 

Het aftellen tot de opening is begonnen

Wat komt de opening van het Schnitgerfestival 2017 snel dichtbij: voor je het weet is het al 31 oktober. Het Openingsconcert is zelfs al bijna uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het bestellen van kaarten voor je favoriete concert, masterclass, de orgelwandelavond, lezing, de film of het theater met orgelmuziek voor de kinderen. Het programma is afwisselender dan ooit te voren, met de bedoeling naast de vaste liefhebbers die telkens terugkeren ook mensen aan te spreken die nog niet eerder naar dit muziekfestival kwamen. Ons culturele erfgoed is het waard bij iedereen bekend te zijn. Stuur de nieuwsbrief dus vooral door naar vrienden en bekenden, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. 

Internationale belangstelling

Niet alleen de top-musici die meewerken aan het festival komen uit diverse landen. We weten dat orgelliefhebbers uit de VS ook weer naar Groningen komen. Vanwege het fraaie concertprogramma en deze keer ook uit nieuwsgierigheid naar het nieuwe barokorgel dat in de Lutherse kerk is gebouwd. Het huzarenstuk dat we daarmee leveren trekt internationaal de aandacht. De website biedt een overzicht van alle concerten op het nieuwe orgel: kies categorie Nieuw orgel Lutherse. Weet je trouwens dat Bernhardt Edskes uit Zwitserland komt om te vertellen over het leven van Arp Schnitger? 

Tip: wil je altijd op de hoogte zijn van spontane activiteiten en het laatste nieuws?

Volg ons op Facebook

Seung-Won Oh is enthousiast

Onlangs was de Koreaanse componiste Seung-Won Oh al in de Lutherse kerk om samen met Matthias Havinga en Tymen Jan Bronda te horen wat de mogelijkheden zijn van het nieuwe orgel. Seung-Won componeerde een muziekstuk dat Erik Bosgraaf op 4 november tijdens het concert Een nieuw geluid met Cordevento XL uitvoert. De componiste is dolenthousiast over de klank van het nieuwe orgel. Het belooft een mooie uitvoering te worden. 

Orgelexcursie: Schnitger in Ommeland en stad

Een unieke kans om de Schnitgerorgels in de kerken van Noordbroek en Godlinze te bezoeken. Organist Cees van der Poel vertelt, en laat zelf horen, hoe mooi de orgels klinken. Daarna gaat de reis naar de Lutherse kerk in de stad alwaar orgelbouwer Bernhardt Edskes zijn kennis en ervaring met je deelt over zijn werk aan het nieuwe orgel. Sietze de Vries geeft tot slot een fraai concert, zodat je de klanken van het nieuwe orgel volop beleeft. Onderweg lunchen we gezellig in het pittoreske Oosterwijtwerd. Deze excursie reserveer je bij onze partner voor deze dag, de Stichting Oude Groninger kerken.

 

Voor financiering van het nieuwe orgel

Weet je trouwens dat de opbrengst van de masterclass die Jos van Veldhoven geeft met de Nederlandse Bachvereniging naar het orgel gaat?  De foto hierboven maakte Tymen Jan Bronda: de de details van het orgel worden nu afgemaakt. Op de achtergrond het fraaie raam van de kerk.

Schnitger Sieraad van zilver of goud

Tijdens het festival verkopen we Schnitgerwijn, Schnitger koekjes en er is een speciaal sieraad ontworpen. De putto met trompet, zoals die te zien is op het orgel van de Martinikerk is opnieuw vereeuwigd als hanger en als dasspeld.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze 

 Facebookpagina Schnitgerfestival

Wil je ons helpen met bekendmaken van het festival? Deel dan onze berichten. Dank!

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!