Header

Start kaartverkoop Schnitgerfestival 2017

Het is zover! De nieuwe website met het concertprogramma van het Schnitgerfestival 2017 is klaar en de online kaartverkoop start nu. We zijn er trots op dat internationaal befaamde musici naar Groningen komen om dit eerste lustrumfestival  luister bij te zetten. Het muzikale programma is gevarieerd, vernieuwend - we combineren orgelmuziek bijvoorbeeld met film, poëzie, theater, popmuziek - en van hoog niveau. We hebben een reputatie hoog te houden. Bovendien is het dit jaar driedubbel feest:  we vieren 500 jaar Luther, de ingebruikname van het splinternieuwe barokorgel in de Lutherse kerk  en we vieren het 5-jarig bestaan van het Schnitgerfestival. Dat doen we graag samen met u, dus koop uw kaarten nu.

www.schnitgerfestival.nl

Gevarieerd programma

Het Schnitgerfestival Groningen 2017 is van 31 oktober t/m 5 november 2017. Dit jaar een extra lang festival met wereldtoppers  uit binnen- en buitenland, zoals de Nederlandse Bachvereniging, Ton Koopman en het Luthers Bach Ensemble, Sietze de Vries, blokfluitvirtuoos Erik Bosgraaf (zie de foto) en zijn Ensemble Cordevento samen met het jonge talent Matthias Havinga, Bernard Foccroulle.

Er is voor ieder wat wils. Naast concerten - met héél veel prachtige muziek in kerken en zelfs huiskamers - zijn er lezingen, masterclasses, er is een kinderprogramma,  orgelmuziek met  poëzie of theater, popmuziek van een orgelband die speelt op Hammondorgel en bijvoorbeeld een 'stomme' film met life orgelmuziek in de Der Aa-kerk. Het volledige programma staat  op de website van het Schnitgerfestival Groningen www.schnitgerfestival.nl

Openingsconcert: een historische gebeurtenis

Op 31 oktober 2017 zal tijdens het openingsconcert voor  het eerste het nieuwe barokorgel klinken in de Lutherse kerk.  Een historische gebeurtenis! Precies op Lutherdag, en 300 jaar nadat het oorspronkelijke Schnitgerorgel werd gebouwd in de Lutherse Kerk te Groningen. Het Luthers Bach Ensemble, onder leiding van de wereldberoemde dirigent en organist Ton Koopman, heeft de eer het spits af te bijten en als eerste te laten horen hoe het orgel klinkt. Op het programma staat in elk geval Bachs cantate Ein feste Burg ist unser Gott BWV80 en een solo orgelconcert van Joseph Haydn waarin Ton Koopman hoogstpersoonlijk het orgel zal bespelen. 

Adopteer een orgelpijp

Op dit moment werken de Zwitserse orgelbouwers hard aan het orgel. Wilt u de ontwikkelingen volgen? Dat kan op Facebook en de website van het orgelproject.  Wilt u meebouwen? Dat kan bijvoorbeeld door een orgelpijp te adopteren.   

 

Groningen orgelstad presenteert:

zomerseries 2017

Ook in de zomermaanden kunt u genieten van talrijke concerten op de  Schnitgerorgels in drie fraaie kerken in de stad Groningen: Martinikerk, Der Aa Kerk en Pelstergasthuis. De grote meesters van het orgel zullen de orgels bespelen. Bekijk het programma op de website van Orgelstad. 

Tip: blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en like onze

 Facebookpagina Schnitgerfestival.

---

Kom naar Groningen en geniet van de

beste orgels ter wereld!